Wat is mentorschap?
Een mentor wordt ingezet als je niet (meer) goed in staat bent over je eigen verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling te beslissen. Dit doet de mentor zoveel mogelijk in samenspraak met jou, jouw familie en begeleiding. Een mentor neemt geen beslissingen over het geld.
Bewind en MentorschapDeze combinatie komt veel voor. Mijn Geldkompas is dan aangesteld om te zorgen voor je geldzaken én voor je zorg en welzijn.
Wanneer is mentorschap nodig?
Dat bepaalt de rechter. Wanneer hij vindt dat je niet goed voor jezelf kunt zorgen, dan benoemt hij een mentor die voor jou beslissingen neemt. De mentor moet zorgen dat je goed wordt verzorgd en begeleid; dat je op een goede plek woont, kortom: dat je welzijn in orde is. Mentorschap kun je voor jezelf bij de rechtbank aanvragen of dit laten doen door je familie of de instelling waar jij begeleiding van ontvangt.
Wat zijn de taken van een mentor?
Een mentor moet zorgen dat je je goed voelt op de plek waar je woont; dat je verzorging en begeleiding krijgt die goed voor je is. Wat goed voor jou is bespreken we met jou en de mensen om je heen die belangrijk voor jou zijn, maar ook met jouw begeleiders. De mentor is aanwezig bij zorgplanbesprekingen en andere belangrijke gesprekken. Om het mentorschap goed uit te kunnen voeren, bezoekt de mentor jou regelmatig om te zien en bespreken hoe het met je gaat.
Wat kost mentorschap?
De rechtbank bepaalt elk jaar wat de kosten zijn van het mentorschap. Dat bepaalt Mijn Geldkompas dus niet zelf. Hieronder kun je kijken wat mentorschap kost.
Tarieven
Waarom Mijn Geldkompas?
Bijna iedereen bij ons heeft ervaring in het werken in de zorg. Wij zijn erg ervaren en goed in onder andere:- Omgaan en communiceren met de doelgroep verstandelijk beperkten;- Communiceren met de begeleiding van een zorginstelling;- Communiceren met wettelijk vertegenwoordigers (bij Inkomensbeheer);- Het verzorgen van de administratie; goed en accuraat met cijfers;- Contact hebben met en gewaardeerd worden door de Rechtspraak als curator, mentor en bewindvoerder.
Persoonlijke ervaringen van onze cliënten
Mijn Geldkompas wil gewaardeerd worden als stichting die integriteit hoog in het vaandel heeft. Daarom voeren wij regelmatig gesprekken met onze cliënten, begeleiders, zorginstellingen máár ook onze medewerkers om vanuit hun perspectief de ervaring van bewind en inkomensbeheer te beschrijven. Regelmatig publiceren wij een aantal van deze gesprekken. Wil je jouw ervaring ook aan ons laten weten, graag!
Contact
Aanmelden
Ben jij er aan toe om jouw financiën uit handen te geven? En weet je inmiddels dat onze hulp voor jou de oplossing is? Meld je dan aan bij Mijn Geldkompas.
Aanmelden